Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Η συμμετοχή της Σελίδας μας στην εκδήλωση του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου, για να τιμήσει τον Άνθρωπο, Γιατρό - Καρδιολόγο Νίκο Πρωτονοτάριο.

Εκπρόσωπος της σελίδας μας "Η Δημόσια υγεία στις Κυκλάδες είναι δικαίωμα όλων" παραστάθηκε, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου, μετά από πρόσκληση του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου, και χαιρέτισε την εκδήλωση που ο παραπάνω Σύλλογος διεξήγαγε προς τιμήν του Γιατρού - Καρδιολόγου Νίκου Πρωτονοτάριου, με το παρακάτω κείμενο:

''Βρίσκομαι σήμερα εδώ, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Σας, με την ιδιότητά μου ως εκπροσώπου της Σελίδας που έχει ανοιχθεί στο fb «η Δημόσια υγεία στις Κυκλάδες είναι δικαίωμα όλων». Τα πολλά προβλήματα στις Κυκλάδες στον τομέα της δημόσιας υγείας, και η μεγάλη ανάγκη, προς επίλυσή τους, οδήγησαν  μια ομάδα από συμπατριώτες μας,  κατοίκους κυκλαδίτικων νησιών, να δημιουργήσουν τη σελίδα αυτή. Σκοπός της σελίδας μας είναι να συνδράμει μαζί με άλλους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, στην σωστή λειτουργία της Δημόσιας Υγείας στις Κυκλάδες. Ειδικότερα,  να καταγράφει και να αναδεικνύει  μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία στα νησιά μας, να υποβάλει προτάσεις, και να ασκήσει την ανάλογη πίεση στην Πολιτεία για την επίλυσή τους. Προς την κατεύθυνση αυτή, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία διαβούλευσης συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θα ανακοινωθεί στη σελίδα μας, το προσεχές διάστημα. Η συνεισφορά του Νίκου Πρωτονοτάριου στην εξέλιξη της Ιατρικής Επιστήμης, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, συνδέεται άρρηκτα με τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η Δημόσια υγεία στις ζωές των συνανθρώπων μας, και πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Για το λόγο αυτό, εκ μέρους της σελίδας αυτής, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Απεραθίτικο Σύλλογο Νάξου, για την μεγάλη τιμή που μας έκανε να μας προσκαλέσει στην εκδήλωση που τιμά τον Άνθρωπο, Επιστήμονα Γιατρό Νίκο Πρωτονοτάριο.
Τελειώνω με μία φράση κλειδί του Γιατρού Νίκου Πρωτονοτάριου, που αποτελεί το θεμέλιο για τη σελίδα μας,  να συνεχίσει να προασπίζεται με κάθε κόστος, το δικαίωμα των συμπατριωτών μας, σε ποιοτική, δωρεάν, δημόσια υγεία:  «Το μόνο ορθό ιατρικά είναι αυτό που αποσκοπεί σε όφελος αποκλειστικά του ασθενούς και τίποτα άλλο.» 

Για τη σελίδα μας: "Η Δημόσια υγεία στις Κυκλάδες είναι δικαίωμα όλων" 
Αγγελική Ήμελλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου